interview

V: Wat is je volledige naam?
A: Saskia Attje Helena Helder ... nick: Jollyblaze
V: Waneer ben je geboren? En waar?
A: 26 februari 1978 rond 13.00uur...3 weken te laat... Ik moest gewoon ff uitslapen. Altijd moeilijk opstaan als het buiten koud is toch? :) Ik ben thuis geboren terwijl er buiten een dikke laag sneeuw lag...Dit alles was in Haren (gn) Nederland. Wil je het adres ook nog? De straat heet "spijkerboor" nr.3. Ons toenmalige huis is inmiddels gesloopt en er staat nu nieuwbouw.
V: Wat is je lievelings kleur?
A: Uhm.. Donker paars of nacht blauw of iets in die buurt denk ik.
V: Wat is je lievelings eten?
A: Uhm... A nice chianti with liver and some fava beans :p Nee hoor ik maak een grapje. Ik houd niet van lever, wijn en bonen... Ik heb niet echt een lievelings eten, behalve dan dat ik wel echt van vlees houd (en dan heb ik het niet over ingewanden). Mij kun je over het algemeen al gelukkig maken met gebakken aardappels of patat met koe en gestoofde peertjes of zo...
V: Waar ben je het liefst?
A: Uhm.. Zolang het weer mooi is en het gezeldschap goed, dan maakt het mij weinig uit waar ik ben.
V: Wat is je lievelingsdier? En waarom?  
A: Hmm.. Moeilijke... IK vind bijna alle dieren leuk of interessant....Behalve mensen misschien.... Dieren zijn zoveel eerlijker en trouwer dan mensen in de meeste gevallen, en de communicatie is ook makkelijker dan met mensen in veel gevallen.. Oh, en struisvogels heb ik ook niet zo'n beste ervaring mee. Maar als ik het op 1 moet laten neerkomen... Dan denk ik toch wel of de hond... Of de teddy beer... Teddy beer omdat je die kunt knuffelen zonder dat hij zich steeds in allerlij bochten wringt omdat hij alleen maar op zijn buik gekriebelt wil worden... En de hond... Hmm.. Die kan je teddy beer voor je ophalen :)
V: Wie is je favoriete acteur of actrice, en wat is je favoriete film
  A: Mijn favoriete acteur is denk ik wel Anthony hopkins. Een interessante man met een eigen stijl, een genie wat acteren betreft, rechtvaardig, respectvol, vriendelijk, een gentelman, en een levensgenieter. Daar houd ik wel van. Andere favoriete acteurs zijn Johnny Depp, Whoopi Goldberg, Jacky Chan, Adam Sandler, Jude Law en Colin firth. Mijn favourite film... Hmm.. Ik ben fan van Crocodile Dundee en Bridget Jones. Die films brengen mijn hoofd weer even back to basic, heerlijk. Natuurlijk vind ik de meeste films waar mijn favorieten in spelen leuk. Daarnaast kan ik nog wel 50 films opnoemen die ik leuk vind.... Maar mijn meest favoriete film is denk ik wel Hannibal. Niet alleen omdat Anthony Hopkins daarin speelt, en de film muziek van mijn favoriete componist is, maar ook omdat het een psygologische thriller is. Dr. Lecter... Ondanks de gruweldaden hou je toch een beetje van hem.
     

V:

Wat is je favoriete muziek, en wie is je favoriete artiest of band.
A:

Oh, Ik houd van heel veel soorten muziek. Moeilijke vraag dus wel. De muziek die ik op mijn mp3 speler heb staan bestaat uit jaren 80 en 90 rock/ pop muziek, ierse muziek, country, klassiek/opera, rmb, hip hop, love songs, film muziek...
Waar ik het liefst naar luister hangt van mijn stemming af, maar over het algemeen luister ik het meest naar klassiek en jaren 80 en waar ik ook absoluut van houd en uren mee op youtube door kan brengen is muziek die net iets anders is dan dat er verwacht wordt. Ik denk dan aan artiesten als melo-m, apocalyptica en Marcos de Ros. . Mijn meest favoriete band is Queen en mijn meest favoriete muzikale mensen zijn Freddie Mercury, omdat hij een trendsetter is(was) en een genie in het maken van muziek. Hans Zimmer, omdat hij gewoon in 1 woord brilliant is. En Eddy Hanson omdat hij de beste violist is die ik ooit gezien en gehoord heb.

       
V: Wat zijn je grootste interesses in het leven
A: Pff. Da's best moeilijk...Of misschien ook niet... Mijn leven draait om dieren zo'n beetje dus ik denk dat dat mijn grootste interesses wel zijn.... Anders zou ik toch wel een verkeerd leven hebben. Ik heb thuis honden en schildpadden. Mijn werk is met dieren... Mijn hobbies zijn mijn kippen, paarden en honden... Uitgebreider gekeken kan ik denk ik wel zeggen dat naast de omgang met de dieren zelf, de psychologie, lichaamstaal en genetica me het meest intereseren. Mijn specialiteit in de honden is probleemhonden. Dit omdat ik lichaamstaal en de werking van het brein wel interessant vind... Het houd me met 2 benen op de grond omdat ik er constant aan herinnerd wordt dat je meer resultaten kunt boeken, of meer kunt genieten van het leven, met simpel en duidelijk gedrag dan met de complexe mensenwereld. Verder vind ik het kweken/fokken met dieren ook erg leuk en dan vooral de simpele experimentjes als het fokken op kleur bijvoorbeeld. Op kleur fokken heeft volgens mij ook invloed op het gedrag.. Dat soort dingen vind ik leuk om uit te vinden. Afgezien van dat ben ik overigens meer een outbred fokker die door middel van "spontane mutaties" een doel probeer te behalen. Ik kan daar uren over doorbabbelen maar dat zal ik hier niet doen :) Verdere intresses buiten de dieren... Ik vind bijna alles leuk wat voor een beetje actie zorgt.
   
  V: Iedereen heeft goeie en slechte eigenschappen. Wat is een goede en wat is een slechte eigenschap van jezelf?
  A: Tsja, het is over het algemeen makkelijker om slechte eigenschappen te noemen dan goeie omdat dat je toch meer bezighoud. Een slechte eigenschap van mezelf vind ik dat ik moeilijk met mensen kan praten. Ik klap snel dicht als er gevoelens/emoties bij komen kijken, en als ik dan wel wat zeg komt het er bijna altijd verkeert uit.... Een goede eigenschap is dat ik wel goed kan luisteren en erg practisch ben ingesteld.
V: Wat is je grootste droom die je wil verwezelijken in je leven
  A: Ik wil al jaren een cattledrive doen in Amerika. Een week lang op een paardenrug met 200 koeien in een stoffige omgeving. Dat lijkt me geweldig.
V: Als je naar een onbewoond eiland gestuurd zou worden, en je mocht 3 dingen meenemen,wat zou je dan meenemen?
A: Een zeewaardige boot, een kompas, en voldoende voedsel om terug te kunnen komen. Het enige onbewoonde eiland dat ik ken is Antartica :s brrr