over mij

Hoi, hier staat wat info over wie ik ben en wat ik doe enzo. m´n biografie om het zo maar even te noemen.

Ik ben geboren op 26 Februari 1978 te Haren (GN). Ik ben hier geboren, getogen en opgegroeid, ging hier het grootste gedeelte van m´n leven naar school, en heb veel onvergetelijke dingen meegemaakt hier (in positieve zin). Groningen, De naastgelegen stad, was en is nog steeds mijn favoriete stad in Nederland. Ik ga nog altijd naar Groningen als ik bijvoorbeeld uit ga of om te shoppen.

Ik heb tot mijn 15de in Haren gewoont. In de zomer van 1993 zijn, ik, m´n broer en mijn ouders naar een kleine hobbyboerderij in Beilen verhuisd. (the LANfarm)

Toen we naar Beilen verhuisden ben ik ook van school veranderd. Niet omdat de afstand te groot werd maar simpel om het feit dat ik zat van de school was, en zij zat van mij. Op de nieuwe school kon ik meer praktijk doen inplaats van maar de hele dag in de banken te hangen. Dit was de lagere landbouw school in Assen. Omdat ik zo van dieren houd leek me dit wel iets. Ik heb ontzettend veel plezier op die school gehad en heb veel geleerd over hoe je met grote huisdieren om moet gaan.

Na de diploma uitreiking in 1995 ben ik naar de USA gegaan om daar een jaar high school te doen. Nadat ik de organisatie van dit hele gebeuren had verteld wat mijn hobbies waren en waar ik van hield, paarden koeien, honden en al die dingen meer, werd ik gedropped op een farm in Montana. Op deze farm waren genoeg koeien om mee te spelen, een paar paarden en enkele honden. Ik heb daar de tijd van m´n leven gehad, veel mensen ontmoet, heel veel wild gezien, meegegaan op de jacht tripjes en, mijn meest favourite ding, rodeo´s kijken.

In 1996 ging ik terug naar Nederland en ben toen naar de middelbare agrarische school in Groningen gegaan. Ook hier heb ik het bere leuk gehad. Alleen deze keer had ik niet echt het idee dat ik er veel bijgeleerd heb op dierengebied. Maar goed, in 1999 kreeg ik mijn diploma en ben toen naar Utrecht vertrokken om daar te gaan werken als een keukenhulp in het restaurant van een service flat. Hoewel ik het hier ook goed naar m´n zin had ben ik toch maar opzoek gegaan naar iets wat meer in mijn branche lag omdat ik niet m´n hele leven borden wilde wassen. In 2000 zei ik gedag tegen mijn collega´s en ben toen naar belgië vertrokken om daar met paarden te gaan werken. Hier heb ik 7 maand voor een springstal gewerkt maar ben na een tijd van knallende ruzies tussen mij en de ruiter er toch maar weg gegaan. Hierna ben ik voor een stoeterij gaan werken (ook in belgië). Via een paar vrienden kon ik daar terecht tot ik iets beters gevonden had. In het voorjaar van 2001 ben ik terug gegaan naar Nederland en ben daar weer voor een springstal gaan werken. Ik heb hier 2 jaar gewerkt maar moest op zoek naar lichter werk en kortere uren door een knie blesure. In 2003 werd ik aangenomen bij een opfok stal wat echt het leukste bedrijf was in mijn paarden carriére. Ik heb hier een half jaar gewerkt tot ik een beter geschikte baan vond.
In January 2004 vond ik die betere baan. Een baan met een wat zekerdere toekomst. Ik ben toen gaan werken en werk nu nog bij de Rijks Universiteit Groningen (RUG) waar ik dierverzorger ben. Geen paarden maar wel muizen, ratten en andere knaagdieren, vissen en vogels in overvloed. Ik heb het hier goed naar mijn zin en ben weer in Haren gaan wonen. Hier woon ik op een flatje met mijn 2 hondjes Luna en Jill en mijn 3 waterschildpadden Edward (naar Edward Scissorhands), Brunnhilde (naar the fat lady(it ain't over till de fat lady sings)) en Annie (naar western heldin Annie Oakley). Daarnaast heb ik nog een paar hobby's waar ik veel mee bezig ben in mijn vrije tijd. Mijn kippen waar ik, sinds 2010, mee aan shows mee doe. Het wandelen met de honden. En natuurlijk mijn 2 paarden Chevrolet en Barcelona. Verder probeer ik wat tijd over te houden om leuke dingen met vrienden te doen .. wat overigens niet altijd lukt....


nou dat was het wel zo´n beetje. Ik hoop dat je zo een beetje een idee hebt gekregen over wie ik ben en wat ik doe. :)

 
interview